Onderzoeker Toerisme

Omvang: 0,8 - 1,0 fte
Standplaats: Vlissingen

 

Klinkt de combinatie Zeeland, toerisme én praktijkgericht onderzoek voor jou als een droombaan? Dan heeft HZ Kenniscentrum Kusttoerisme een mooie kans voor je! Als kennispartner van de Zeeuwse vrijetijdssector werken wij er dagelijks aan om overheden en ondernemers met kennis en inzichten te ondersteunen zodat zij de juiste keuzes kunnen maken. We zoeken een ervaren onderzoeker-projectleider die ons daarmee helpt. Interesse? Solliciteer dan snel op deze functie!

 

Jouw werk als onderzoeker toerisme

Als onderzoeker toerisme werk je aan verschillende projecten tegelijk. Onderwerpen zijn bijvoorbeeld de omvang van het toerisme in Zeeland, het draagvlak voor toerisme bij inwoners, de impact van toerisme op de Zeeuwse leefomgeving en maatregelen om toerisme te verduurzamen. Elk onderzoek of project begint bij een vraag uit de praktijk. Samen met je collega’s en onze externe partners bedenk je de beste aanpak om dit vraagstuk op te lossen. Je gaat aan de slag met het verzamelen van de benodigde data. Denk aan kwantitatief en/of kwalitatief onderzoek, (geografische) open data en datasets. Vervolgens analyseer je de verzamelde data, zodat je hiervan waardevolle informatie maakt voor overheden en bedrijven in de Zeeuwse vrijetijdssector. Je bent verantwoordelijk voor het projectmanagement en de aansturing van het projectteam. Je schrijft heldere onderzoeksrapporten en presenteert de resultaten tijdens bijeenkomsten. Hiernaast zal je als expert regelmatig aanschuiven bij bijvoorbeeld werkgroepen of dialoogtafels om mee te denken over de toekomstbestendigheid van de sector en de bestemming. Met jouw werk draag je zo bij aan de balans tussen toerisme en de Zeeuwse leefomgeving. Er is ook ruimte om je te specialiseren.

Ben je nieuwsgierig hoe onze werkweek eruitziet? Neem een kijkje in onze agenda op www.kenniscentrumtoerisme.nl/overons.


Over HZ Kenniscentrum Kusttoerisme

Het team van HZ Kenniscentrum Kusttoerisme bestaat uit tien personen. Het is een enthousiast team dat hard werkt en van gezelligheid houdt. We werken in wisselende, kleine teams aan onze onderzoeken en projecten, in nauw overleg met externe partners, zoals overheden en bedrijven. Wij zijn onderdeel van HZ University of Applied Sciences en zijn gevestigd in Vlissingen.

Voor de beantwoording van verschillende vraagstukken voeren wij onafhankelijk en objectief praktijkgericht onderzoek uit. We staan als kennispartner naast alle belangrijke partijen in ons werkveld, proberen zoveel mogelijk verbinding te leggen en kennisvragen op te lossen die er toe doen. We geloven in de kracht van co-creatie en ontwikkelen kennis ook graag samen met anderen: onderzoekers uit binnen- en buitenland, beleidsmakers, studenten, ondernemers, inwoners en maatschappelijke organisaties. Binnen de HZ maken we gebruik van de expertise die beschikbaar is binnen de verschillende domeinen en onderzoeksgroepen.

 

Het zit in je

Jij houdt van onderzoek doen en je bent goed in projectmanagement. Je hebt een open manier van communiceren en hecht veel waarde aan het werken in een team. Jij hebt/bent:

  • Een afgeronde bachelor of masteropleiding, bij voorkeur in toerisme/hospitality of in economie of geografie;
  • Kennis van de vrijetijdssector;
  • Sterke analytische vaardigheden;
  • Enkele jaren werkervaring met onderzoek en projectmanagement;
  • Pré: kennis van statistiek en/of GIS;
  • Communicatief vaardig in woord en geschrift.

 

Groei met ons mee
We geloven dat toekomstbestendig onderzoek en onderwijs begint bij onze medewerkers. Daarom bieden we je naast een inspirerende, levendige en internationale werkomgeving:

  • Een bruto maandsalaris tussen € 3.370,00 en € 5.936,77 bij een fulltime aanstelling in schaal 10 of 11 conform de cao-hbo (inschaling is afhankelijk van relevante werkervaring);
  • Een tijdelijke aanstelling van 1 jaar in de functie van Onderzoeker met mogelijkheid tot verlenging bij goed functioneren en formatieve ruimte;
  • 8,3% eindejaarsuitkering, 8% vakantiegeld en een tegemoetkoming in de reiskosten en/of thuiswerkvergoeding
  • Ongeveer 53 vrije dagen als je fulltime werkt;
  • Alle kans om aan je persoonlijke en professionele ontwikkeling te werken;
  • Hybride werken is mogelijk, waarbij je minimaal 3 dagen per week op de HZ in Vlissingen werkt;
  • Een prettige en informele werksfeer bij dé persoonlijke hogeschool;
  • Leuke activiteiten vanuit HZ Fun, HZ Sport en HZ Cult én gratis toegang tot HZ Vitality Center.

 

De HZ besteedt veel aandacht aan de professionele ontwikkeling en vitaliteit van medewerkers. Meer informatie vind je hier: https://hz.nl/over-de-hz/werkenbijhz.

 

Werken bij HZ University of Applied Sciences: de persoonlijke hogeschool

Samen met zo’n 600 medewerkers en 5.000 studenten zetten we ons, met vernieuwend onderwijs en onderzoek, dagelijks in voor onze missie: bijdragen aan een betere wereld.

Werken bij de HZ betekent werken in een bruisende community waar alle ruimte is voor unieke ideeën en de ontwikkeling van jouw talenten, zodat jij kunt groeien. Overal staat de deur altijd open, dus je kan zo binnenlopen bij collega’s. Want uiteindelijk doen we het samen. Of je nu werkt als docent, onderzoeker, marketeer, conciërge, P&O-adviseur of financieel manager: samen dragen we bij aan een betere, duurzame wereld. Dat is de kracht van onze persoonlijke hogeschool.

 

Solliciteren

Ben jij onze nieuwe onderzoeker toerisme? Solliciteer dan vóór 6 mei 2024 via de sollicitatiebutton. Toch liever eerst wat meer informatie? Kijk op www.kenniscentrumtoerisme.nl of bel Simone Romijn (06 - 45 09 48 20), die jou alles kan vertellen over deze functie.

De sollicitatiegesprekken vinden plaats op 15 en 16 mei. Zijn we beiden overtuigd dat we bij elkaar passen? Dan begin je zo spoedig mogelijk in jouw nieuwe functie.

 

Wij werven bij de HZ University of Applied Sciences zelf onze nieuwe collega’s.

Sluitingsdatum:
06-05-2024
Contactpersoon:
Simone Romijn
mobiel: +31 645094820
Bedrijfspagina:
http://www.hz.nl