Onderzoekshoofd Supply Chain Innovation

Omvang: 0,6 fte- 1,0 fte
Standplaats: Vlissingen

 

Ben jij een ervaren onderzoeker op het gebied van supply chain innovations en heb jij een duidelijke visie op de ontwikkelingen van praktijkgericht onderzoek op dit gebied? Wil je samenwerken met een ambitieus en dynamisch internationaal team en onze partners binnen de triple helix in een zeer aantrekkelijke en interessante regio? Ben jij degene die op verbindende wijze inhoudelijk leiding kan geven en samen met het team de onderzoekslijnen voor de toekomst kunt uitzetten? Dan is dit een uitdagende functie voor jou! De onderzoeksgroep Supply Chain Innovation van HZ University of Applied Sciences is op zoek naar een onderzoekshoofd die enthousiast is over logistieke innovaties.

We zijn strategisch gelegen in het nieuwe grensoverschrijdende economische gebied North Sea Port District, wat garant staat voor talloze nog op te pakken interessante supply chain uitdagingen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld: het oplossen van crossborder uitdagingen door verschillen in wet- en regelgeving, het uitdagen van bedrijven om meer/beter grensoverschrijdend samen te gaan werken en het bepalen van de impact van de ingebruikname van het Seine Nord Canal op de ontwikkeling van het havengebied. Daarnaast kun je als onderzoekshoofd een bijdrage leveren aan de projecten die in het samenwerkingsverband Goederenvervoercorridor Zuid worden ontwikkeld.

Jouw werk als onderzoekshoofd

Als onderzoekshoofd ben jij eindverantwoordelijk voor de onderzoekslijnen, onderzoekskwaliteit en netwerkontwikkeling. Samen met de onderzoekers vorm je de onderzoeksgroep.

De onderzoeksgroep Supply Chain Innovation onderzoekt met bedrijven en overheden hoe innovaties de logistieke ketens in Zeeland efficiënter, duurzamer en concurrerender kunnen maken. Hierbij wordt specifiek gekeken naar vraagstukken op het gebied van verduurzaming, digitalisering, automatisering en robotisering in transport en logistiek. De focus van de vraagstukken ligt op de impact van nieuwe technologie in logistieke processen, de kenmerken van nieuwe businessmodellen, en de voorwaarden voor succesvolle samenwerking in ketens. De onderzoeksgroep sluit hiermee aan bij de kernthema’s van de HZ: water, energie en vitaliteit, die passen bij de unieke ligging middenin de Zuidwestelijke Delta. Bij het ontwikkelen van de onderzoeksagenda werken we samen met Zeeland Connect, de logistieke community in Zeeland en Greening Corridors, de landelijke samenwerking met onderzoeksgroepen van andere hogescholen, bedrijfsleven en overheden. De onderzoeksgroep is actief in onderzoeks- en innovatieprojecten binnen de regio, de Topsector Logistiek en Europese onderzoeksprogramma’s.

Het zit in je

Als onderzoekshoofd ben jij het gezicht van de onderzoeksthema’s van de onderzoeksgroep en eindverantwoordelijk voor de resultaten van de onderzoeksprojecten. Jij geeft inhoudelijk richting aan de ontwikkelingen binnen de onderzoeksgroep en bepaalt de agenda voor de toekomst. Je bent hierbij creatief in het uitbreiden van het projectenportfolio. Je geeft op een inspirerende manier leiding aan het team van onderzoekers en zet je in voor hun ontwikkeling. De dagelijkse aansturing van het team wordt verzorgd door de coördinator van de onderzoeksgroep. Tenslotte ben je als onderzoekshoofd bedreven in het onderhouden en uitbreiden van het netwerk van belangrijke stakeholders, zowel intern als extern. Je betrekt hen zowel in de uitvoer van het onderzoek als in de ontwikkeling van nieuwe projecten. We verwachten dat je:

  • Een afgeronde relevante PhD hebt;
  • Ruime ervaring hebt met praktijkgericht onderzoek, wat blijkt uit recente deelname aan onderzoeksprojecten, wetenschappelijke publicaties, publicaties in vaktijdschriften en presentaties;
  • Ervaring hebt in het bedrijfsleven en/of advies op relevante kennisgebieden;
  • Ervaring hebt met het leidinggeven aan een (onderzoeks-) team en bent naar je collega’s mensgericht en ondersteunend;
  • Ervaring hebt met het schrijven van onderzoeksvoorstellen en het verwerven van subsidies en andere geldstromen;
  • Een duidelijke visie op het kennisdomein hebt, en duidelijke ideeën over de ontwikkeling van praktijkgericht onderzoek en logistieke innovaties;
  • Je communicatief sterk bent, zowel mondeling als schriftelijk in Engels en Nederlands.

 

Groei met ons mee

We geloven dat toekomstbestendig onderwijs begint bij onze medewerkers. Daarom bieden we je naast een levendige werkomgeving ook:

  • Een aanstelling voor 4 jaar als onderzoekshoofd. Verlenging van deze aanstelling hangt af van persoonlijk functioneren en de voortzetting van de onderzoeksgroep;
  • Een bruto maandsalaris in schaal 15 tussen de € 6.541,05 en € 8.445,29 bij een fulltime dienstverband (conform CAO HBO) in de functie van lector (officiële functiebenaming voor onderzoekshoofd);
  • 8,3% eindejaarsuitkering, 8% vakantiegeld én mogelijk een tegemoetkoming in de reiskosten en/of thuiswerkvergoeding;
  • Ongeveer 53 vrije dagen als je fulltime werkt;
  • Alle kans om aan je persoonlijke en professionele ontwikkeling te werken;
  • Vrijheid en zelfstandigheid in je werk;
  • Leuke activiteiten vanuit HZ Fun, HZ Sport en HZ Cult én gratis toegang tot HZ Vitality Center.

Bijzonderheden: de omvang van de aanstelling kan in overleg worden vastgesteld, waarbij het gewenste minimum 0,6 fte is.

Werken bij HZ University of Applied Sciences: de persoonlijke hogeschool

Samen met zo’n 600 medewerkers en 5000 studenten zetten we ons, met vernieuwend onderwijs en onderzoek, dagelijks in voor onze missie; bijdragen aan een betere wereld. Werken bij de HZ betekent werken in een bruisende community waar alle ruimte is voor unieke ideeën en de ontwikkeling van jouw talenten, zodat jij kunt groeien. Overal staat de deur altijd open, dus je kan zo binnenlopen bij collega’s. Want uiteindelijk doen we het samen. Of je nu werkt als docent, conciërge, marketingmedewerker, ICT’er, P&O-adviseur of financieel manager: samen dragen we bij aan een betere, duurzame wereld. Dat is de kracht van onze persoonlijke hogeschool.

HZ University of Applied Sciences is een gewaardeerd kennisinstituut in de regio en daarbuiten. Als hbo-instelling is het dé partner voor de praktijk op het gebied van onderzoek en onderwijs. De HZ wil die positie de komende jaren verstevigen door in te zetten op impact en focus op kwaliteit, niet per se op kwantiteit. De HZ doet dit in een dynamisch regionaal kennislandschap. Zo is in 2023 het onderzoeklaboratorium Joint Research Center Zeeland (JRCZ) geopend in Middelburg, zijn in datzelfde jaar de grootschalige, meerjarige projecten Energy Campus en New Waves van start gegaan en klinkt in 2024 het officiële startschot voor het Delta Climate Center.

Solliciteren

Geloof jij ook dat toekomstbestendig onderwijs begint bij jou? Solliciteer dan direct, maar vóór 12 mei 2024 via de sollicitatiebutton hieronder. Toch liever eerst wat meer informatie? Onderzoeksgroep coördinator Wolfert Otte kan je alles vertellen over deze functie. Je kunt hem bellen in de periode 23 – 30 april 2024 op: +31 615050821. Houd 21 mei a.s. vrij in je agenda. We plannen op die dag de sollicitatiegesprekken.

 

 

Bij HZ gaan we zelf op zoek naar onze collega’s.

Sluitingsdatum:
13-05-2024
Contactpersoon:
Wolfert Otte
mobiel: +31 615050821
Bedrijfspagina:
http://www.hz.nl