Docent Nederlands Pabo

0,6 fte – 0,8 fte
Standplaats: Vlissingen


Ben jij de enthousiaste en ervaren docent Nederlands die wij zoeken en kijk je ernaar uit om ons opleidingsteam Pabo te komen versterken? 

Trots! Zo voel jij je als je de ontwikkeling van studenten ziet. Vanaf het moment dat ze binnenkomen als eerstejaars tot aan het eind van hun studie wanneer ze met hun diploma op zak de arbeidsmarkt op gaan. Als docent Nederlands wil je dat deze aankomende leerkrachten de liefde voor taal kunnen aanwakkeren bij kinderen, dat ze zelf kunnen schrijven als de beste én dat zij beschikken over de nodige vakdidactische kennis en kunde. Je bent zelf rolmodel door je enthousiasme over taalontwikkeling en (jeugd)literatuur in je lessen te verwerken. Daarom krijg je van ons volop vertrouwen en ruimte om jouw ervaring over te brengen en ook om jezelf continu te blijven ontwikkelen. En je werkt samen in een team met collega’s die oog voor elkaar hebben, elkaar steunen en van elkaar leren.

Zit het in je? Solliciteer dan op de vacature van Docent Nederlands bij de HZ University of Applied Sciences in Vlissingen. 

 

Jouw werk als docent Nederlands van de bacheloropleiding Leraar Basisonderwijs

Jij bent een gedreven en inspirerende collega die jouw kennis op deskundige wijze deelt met collega’s en studenten en die jouw ervaring en expertise toevoegt aan ons onderwijs. Als sectievoorzitter neem je niet alleen je directe collega’s maar ook de rest van het team mee in jouw visie op goed taalonderwijs.
Dit doe je onder meer door de doorontwikkeling van ons curriculum Nederlands, in aansluiting op de nieuwe kerndoelen in het basisonderwijs. Je bent verantwoordelijk voor de ontwikkeling en uitvoering van de lessen Nederlands bij de pabo, zowel in de voltijd- als deeltijdvariant en in de zijinstroom. Je gebruikt hiervoor je eigen ervaring in het basisonderwijs, zodat er een optimale aansluiting ontstaat met de praktijk. Je kunt jouw directe collega’s inspireren om gezamenlijk de beste leerkrachten voor onze regio op te leiden.


Je ziet het als jouw professionele uitdaging om studenten te stimuleren in hun ontwikkeling en taalbewustzijn bij te brengen. Daarvoor kun jij een passend opleidingsprogramma opzetten en onderhouden. Je houdt de planning in de gaten en zorgt samen met je collega’s voor resultaat. Waar nodig neem je initiatief om te zorgen dat alles goed geregeld is voor de studenten. Je bent een teamspeler en in staat om op jezelf te reflecteren. Je hebt oog voor maatschappelijke trends en kan een innovatieve en onderzoekende houding aannemen. Je bent een professional met een resultaatgerichte en analytische instelling die passie heeft voor onderwijs en het opleiden en coachen van jonge mensen. Je staat positief-kritisch in het werk, je streeft naar hoge kwaliteit, bent flexibel en denkt in kansen en mogelijkheden. 

 

In je werk als docent bij onze opleidingen staat centraal:

  • Het verzorgen van een uitdagend en interactief leeraanbod, zowel op jouw vakgebied als in het integratieve themaonderwijs; 
  • De coördinatie van de vaksectie in nauwe samenspraak met de rest van de collega’s;
  • Het onderwijskundig verantwoord ontwikkelen en onderhouden van het curriculum, in aansluiting op recente ontwikkelingen in het funderend onderwijs;
  • Begeleiden en beoordelen van studenten, zowel in de opleiding als in het werkveld;
  • Het samen met de schoolopleiders en taalexperts in het specialistisch en regulier basisonderwijs vormgeven van Samen Opleiden en Professionaliseren in de Opleidingsschool Zuidwest;
  • Ervaring met NT2-onderwijs in de basisschoolleeftijd is een pré.  

 

Het zit in je  

Met plezier deel jij jouw kennis. Of dit nou aan studenten is of aan docenten: jij krijgt er energie van. Maar de ontwikkelingen in het vakgebied gaan snel. Daarom heb je zelf ook een lerende en nieuwsgierige houding. Je bent dus in staat om zelfstandig je eigen ontwikkeling bij te houden en vorm te geven. Ook ben je flexibel, stressbestendig en is het essentieel dat je goed kunt plannen.

 

Daarnaast heb je als docent Nederlands: 

  • Een eerste- of tweedegraadsopleiding Nederlands en afgeronde master (onderwijskunde of vergelijkbaar);
  • In ieder geval twee jaar ervaring in het (speciaal) basisonderwijs als leerkracht óf leraar Nederlands v(s)o;
  • Aantoonbare coördinerende ervaring (bijv. als bouwcoördinator of sectievoorzitter);
  • Goede organisatievaardigheden;
  • Ervaring met onderwijsontwikkeling.

 

Groei met ons mee   

We geloven dat toekomstbestendig onderwijs begint bij onze medewerkers. Daarom bieden we je naast een levendige werkomgeving ook:

  • Een tijdelijke aanstelling in de functie van docent voor de duur van 1 jaar. Verlenging van deze aanstelling is afhankelijk van persoonlijk functioneren en formatieve ruimte;
  • Een bruto maandsalaris tussen de € 4.234,28 en € 5.936,77 op fulltime basis (schaal 11, cao-hbo);
  • Een eindejaarsuitkering, vakantiegeld en mogelijk een tegemoetkoming in de reiskosten;
  • Veel vrije dagen: ongeveer 53 als je fulltime werkt (parttime naar rato);
  • Alle kans om aan je persoonlijke en professionele ontwikkeling te werken;
  • Leuke activiteiten vanuit HZ Fun, HZ Sport en HZ Cult én gratis toegang tot HZ Vitality Center.

 

Werken bij HZ University of Applied Sciences: de persoonlijke hogeschool  

Samen met zo’n 625 medewerkers en 5000 studenten zetten we ons, met vernieuwend onderwijs en onderzoek, dagelijks in voor onze missie: bijdragen aan een betere wereld.

Werken bij de HZ betekent werken in een bruisende community waar alle ruimte is voor unieke ideeën en de ontwikkeling van jouw talenten, zodat jij kunt groeien. Overal staat de deur altijd open, dus je kan zo binnenlopen bij collega’s. Want uiteindelijk doen we het samen. Of je nu werkt als docent, conciërge, marketingmedewerker, ICT’er, HR-adviseur of financieel manager: samen dragen we bij aan een betere, duurzame wereld. Dat is de kracht van onze persoonlijke hogeschool.

 

Solliciteren  

Ben jij onze ideale docent Nederlands?
Solliciteer dan direct, maar uiterlijk vrijdag 10 mei a.s. via de sollicitatiebutton hieronder.
Toch liever eerst wat meer informatie? Rinke Dellebeke (opleidingsmanager) kan je alles vertellen over deze functie via a.c.dellebeke@hz.nl. 

De sollicitatiegesprekken (1e gespreksronde) zullen plaatsvinden op donderdag 16 mei a.s. Een proefles zal deel uitmaken van de procedure (2e gespreksronde), deze staat gepland voor dinsdag 21 mei a.s.

Wij werven bij de HZ University of Applied Sciences zelf onze nieuwe collega’s.

Sluitingsdatum:
11-05-2024
Contactpersoon:
Rinke Dellebeke - van Hell
Bedrijfspagina:
http://www.hz.nl